قیمه نثار : -a خلال نارنج یا پرتقال تلخی گرفته  + خلال بادام و پسته که موقع دم روی برنج گذاشته ایم و در آخر بر می داریم ( برای تهیه ی خلال بادام و پسته برای روی پلو موقع دم گذاشتن برنج، خلال بادام و پسته را که به گلاب آغشته کرده ایم  در نایلون فریزر ریخته و روی کار وسط قابلمه می گذاریم طوری که  به بدنه ی ظرف نچسبد) با کمی ادویه ی پلویی تفت + کمی پلوی زعفرانی + زرشکها را ده دقیقه خیس وآبکش سپس با کمی شکر تفت جدا داده بعد با بقیه ی مواد مخلوط می کنیم.

b- کمی پیاز را در  با زرد چوبه +فلفل تفت٬بلوری که شد +گوشت قیمه ای و یا مرغ +آب+ زعفران +کمی دارچین وپودر هل سبز / (بعد از پختن گوشت قرمز)کمی رب +نمک را اضافه، وقتی آبش خیلی کم شد گلاب اضافه وخاموش      / موقع سرو b را وسط چلو گذاشته و a روی کار تزئین می شود. 

₪خلال پرتقال یا نارنج: چند بار جوشانده و آبکش می کنیم تا تلخیش گرفته شود،می توان بعد تلخی گرفتن در فریزر به صورتیکه ضخیم نباشد و قابل شکستن و جدا کردن باشد نگهداری کرد.