خورشت فسنجان: برای هر نفرحدودی :100گرم گردو و 100گرم گوشت چرخ کرده،رب انار غلیظ،کمی شکر و زرد چوبه ،نوک ق چ نمک

گوشت چرخ کرده را+ یک پیاز کوچک رنده شده  کله گنجشکی درست وبا کمی آب و روغن تفت داده٬ازطرفی گردو را  با یک،دو،سه  یا  با چرخ گوشت کاملا به شکل پودر و نرم در می آوریم. در قابلمه ی بزرگ روی شعله کمی به حالت بو دادن ، سریع با قاشق می چرخانیم تا از حالت خامی درآید و کمی تغییر رنگ بدهد.( زیاد برشته نشود یا نسوزد.)  سپس آب می ریزیم تا گردوها خوب بپزند.وقتی غلیظ تر شد رب و گوشت را اضافه + کمی شکر در آخر تا ترش و شیرین (ملس) شود.

 ₪ می توان مرغ را جداگانه با یک قاشق آبلیمو و پیار پخت بعد پیاز را خارج و به جای گوشت سرگنجشکی از مرغ استفاده کرد.

₪ از قابلمه ی بزرگ استفاده شود چون گردو موقع جوشیدن کف می کند وحجمش بیشتر می شود.

₪ کمی زردچوبه برای این است که رنگ روغن فسنجان خوش رنگ تر شود.

₪ می شود مرحله ی پخت گردو را انجام داده ، طوری که آب روی گردو را بگیرد فریز کرد و بعد گوشت،رب انار و ... را اضافه . ولی گردوی چرخ کرده را مستقیم نباید فریز کرد چون تولید ماده ای می کند که برای بدن زیان آور است.

₪ خورشت فسنجان طبیعت گرم دارد و بهتر است در فصل سرما تهیه شود. در ضمن میل کردن ماست بعد غذا ،طبیعت این غذا را تعدیل می کند.