خورشت قرمه سبزی: سبزی : تره 5 واحد، جعفری 5 واحد، گشنیز1 واحد،(و اگر فصلش بوداسفناج 1 واحد) +شنبلیله البته زیادش تلخ می کند... سبزی ها باید بسیار ریز خرد و به اصطلاح ساطوری شوند.(البته امروزه با دستگاه سبزی خردکن یا در مقادیر کم تر از غذاساز استفاده می شود.) روی شعله روغن را روی سبزی ریخته تا آب سبزی ها کشیده شود و بعد سرخ شود.(اگر بیش از اندازه سرخ شود تلخ می شود و اگر خامیش بماند  چیزی مثل آش می شود) لوبیا قرمزها را ده دقیقه جوشانده وآبکش تا رنگ قرمزش برود./ پیاز را طلایی+سبزی سرخ شده +گوشت + یکی، دو حبه سیر ریز شده + کمی ادویه ی خورشتی +لوبیاها+ فلفل +زرد چوبه +یک قاشق رب +آب  تا بپزد.  بعد از پخت نمک +لیمو امانی + آبلیمو +روغن تا لیموها پخته و خورش جا بیفتد.

₪ به جای گوشت قرمز می توان گوشت مرغ به کار برد.

₪ برای خوش مزه تر شدن این خورشت، می توان مقداری دنبه استفاده و موقع سرو از خورشت خارج و دورریخت.

خورشت  قرمه سبزی تبریزی: سبزی آن تره و جعفری به مقدار مساویست و تفت نمی خواهد . لوبیای این ورژن از قرمه سبزی ،چشم بلبلی است. (لوبیا چیتی هم می شود.) به جای آبلیمو، آبغوره دارد. بقیه ی مطالب مثل قرمه سبزی تهران می باشد.


  خورشت کرفس:1کیلو کرفس برای 1 نفر – ساقه ها (تازه و جوان به سفیدی بزند نه سبزی ) خلال وتفت بخورد + کمی سبزی قرمه سبزی سرخ شده + یک قاشق نعناع خشک   . مثل قرمه سبزی تهران، البته بدون لوبیا آماده می شود.