انواع خورشت قیمه (قیمه ی معمولی ،قیمه ی بادمجان ٬ قیمه ی گوجه سبز،قیمه ی آلو٬قیمه ی کنگر،قیمه ی بامیه  و...):پیاز که بلوری شد+زرد چوبه +ادویه ی خورشتی+ کمی هل سبز سائیده + فلفل + لپه (که شسته، آبکش کرده ) تا تفت بخورد + گوشت قیمه ای  + خلال بادام +خلال پسته  وبعد کمی دارچین ،پودرسیر  + زعفران + آب اضافه و می گذاریم  بپزد/ بعد از اینکه گوشت پخت + زرشک+ + رب تفت خورده (+ پوره ی گوجه فرنگی) +نمک +کمی خلال پرتقال یا نارنج تلخی گرفته (فقط برای عطرش،زیاد شود شیت می شود)+ آبلیمو + لیمو امانی +یک سیب زمینی را خلال وبه مواد اضافه تا بجوشد و به غلظت مناسب برسد. می توان آخر کار کمی گلاب اضافه کرد. سیب زمینی ها را خلال و سرخ و موقع سرو روی خورشت می دهیم.

₪ می توان به جای گوشت قرمز از مرغ استفاده کرد.

₪برای خورشت  قیمه بادمجان یا بامیه:بادمجان یا بامیه ی سرخ شده را بیست دقیقه ی آخر به خورشت اضافه می کنیم. جلد بامیه آسیب نبیند تا خورشت حالت لیزی به خود نگیرد.

₪برای خورشت  قیمه آلو:به جای لیموامانی ٬آلو (سیاه) 15 دقیقه خیس خورده٬ شسته وحدود بیست دقیقه ی آخر اضافه شود.گوجه سبز هم زود دفرمه می شود،15 دقیقه ی آخر اضافه شود ولی کنگر هم زمان با گوشت می پزد.