خورشت آلو جعفری:جعفری را مثل سبزی قرمه سبزی ساطوری کرده (با غذا ساز یا دستگاه سبزی خردکنی)و سرخ  می کنیم. از گوشت قرمز یا سفید می توان استفاده کرد .(اگر گوشت سفید بود از اول همه ی مواد را با هم می ریزیم ولی برای گوشت قرمز بعد پخت،نمک را  اضافه می کنیم) /  پیاز داغ + جعفری سرخ شده + نمک + فلفل+ کمی زردچوبه + آب +  تا بپزد . یک ربع آخر آلوهای بخارا که ده - پانزده دقیقه خیس خورده و خوب ریگ شور شده اند  ، اضافه می کنیم.  اگر خیلی ترش شد کمی شکر اضافه می کنیم