رول٬پای(غذایی):

خمیری که در این قسمت ذکر شده٬قابلیت این را دارد که در نایلون فریزر٬پهن وفریز شود.دو ساعت قبل از استفاده٬از فریزر٬خارج می کنیم.

  خمیر پای یا رول:روغن:نیم پیمانه – شیر نیم پیمانه – نمک 1 ق چ – ب پ 1 ق مربا خوری – تخم مرغ 1 عدد+ آرد ٬آنقدر که خمیر٬به دست نچسبد وخمیر لطیفی به دست آید.– 1 عدد تخم مرغ برای رویش. درش را گذاشته و یک ساعت در دمای آشپز خانه استراحت کند. کمی زردچوبه وفلفل اضافه و استفاده می کنیم.

در پای:نصف خمیر را در ظرف مورد نظرکه کمی چرب کرده ایم بازکرده ،مواد میانی را ریخته و سپس نیمه ی دیگر خمیر را کشیده وبه حالت نیشگون دو لبه ی خمیر را به هم می چسبانیم٬با چنگال یا مهر نان ،عمیق نقش زده (اگر عمیق نباشد،خمیرباد می کند و طرح محو می شود.) می توان با کمی از خمیر٬رزهای کوچک یا هر شکل دلخواه را درست کرده ٬روی کار گذاشت. چند جا روی کار چنگال می زنیم .تخم مرغ را برس کرده و در فر 180 درجه می گذاریم.

در رل: پیچیدن رل از شکل پای راحت تر است .خمیر را به شکل مستطیل باز. مواد میانی را وسطش  چیده٬رل کرده٬ با کمی از خمیر٬رزهای کوچک یا هر شکل دلخواه را درست کرده ٬رویش می گذاریم.تخم مرغ را با قلم مو به روی خمیر زده. سپس در فر 180 درجه می گذاریم.اگر لازم شد رویکار را گریل می کنیم.

مواد میانی: برای مغزی ازمواد مختلفی می توان استفاده کرد.بر حسب این مواد نام رول یا پای تایین می شود. مثل پای گوشت یا رل سبزیجات و ... این جا دو دستور پیشنهادی را که در مورد پیراشکی نیز ذکر کرده ام،می آورم:

1- قارچ ها را نگینی ، تفت و کنار می گذاریم.گوشت چرخ کرده را با کمی آب و روغن و زردچوبه و فلفل+نمک می گذاریم تا تفت بخورد + کمی رب و در آخر پیاز داغ + قارچ +کمی زرشک +گردوی کوبیده شده(در نایلون فریزر با گوشت کوب می کوبیم.)

2- قارچ ها را نگینی ، تفت و کنار می گذاریم .کمی نخود فرنگی پخته + ذرت کنسروی و مرغ پخته ی ریش ریش شده را مختصری تفت، قارچ ها را اضافه کمی پنیر پیتزای رنده شده می ریزیم ،شعله را خاموش می کنیم ،هم می زنیم تا پنیر باز شود و مواد منسجم تر شود.