دلمه ی بادمجان یا فلفل دلمه ای  : برای داخل دلمه:پیاز فراوان که با روغن و کره بلوری شد ،گوشت چرخ کرده را اضافه ،تفت که خوردند خاموش+لپه که نزدیک پخت کامل خاموش و آبکش کرده ایم، (لپه  و برنج نباید له شودو وگرنه شفته می شود+ برنج معطر در مرحله ی آبکش شده(بدون نمک آماده – به ازای یک پیمانه لپه ،سه چهارم پیمانه برنج استفاده می شود.)+ نمک + فلفل + زرشک 20دقیقه خیس خورده وآبکش شده + زردچوبه + ادویه +پودر سیر+ کمی زعفران سائیده +نمک +خیلی کم رب +کمی دارچین و سبزیجات معطر خشک از جمله مرزه/ مزه اش را تست می کنیم.   

  بادمجانهای دلمه ای را خالی کرده نه آنقدر که وا برود و برای زیبایی ،راه راه پوست میگیریم و ازمواد بدون روغن آن٬ پر کرده(کمی سر خالی ) و در آنها را می گذاریم. ₪ سر هر کدام را بعد از جدا کردن کنارش می گذاریم تا گم نشود و بعد از پر کردن، در کاملا فیت شود.

 در قابلمه پیازداغ+نمک+رب+آب+روغن+توییهای بادمجان.آب ریخته  طوری که نصف بادمجان ها یا فلفل دلمه ای ها را در بر بگیرد. وقتی آب جوشید٬دلمه ها را به داخل ظرف منتقل می کنیم  اگر از مواد تویی ماند وقتی آب دلمه از نیمه گذشت،اضافه می کنیم.(فلفل دلمه ای مثل همین ولی مواد تویش را استفاده نمی کنیم )به روغن بیفتد، آماده است.

دلمه ی برگ مو: آب که جوشید شعله را خاموش ٬برگها را چند دقیقه در آن می ریزیم ٬بعد آبکش می کنیم.مواد مثل دلمه ی بادمجان است ٬بقچه پیچ کرده  یا کناره ها ی چپ و راست را روی کار خوابانده و رل می کنیم .در قابلمه که کف آن  2-3 ردیف برگهای به درد نخور یا اول یک ردیف سیب زمینی را چیده ایم٬  مرتب و برای اینکه باز نشودفبه صورت برعکس می گذاریم . آب کم می ریزیم طوری که تا نصف دلمه ها را بگیرد . شعله کم و روی شعله پخش کن گذاشته،تا باز نشود بشقابی را هم روی دلمه ها بر عکس می کنیم و جسم سنگینی هم رویش می گذاریم.