خورشت بامیه : شاید بیشتر از همه این غذا به خورشت بادنجان نزدیک باشد. بامیه ها را کمی طلایی کرده و بر می داریم. پیازهای نگینی را بلوری کرده بعد +گوشت قرمز و آب، وقتی که پخت + پوره ی گوجه فرنگی و کمی  رب + فلفل + زردچوبه +نمک (+زعفران)+آبغوره + پودر سیر،حدودیک ربع آخر بامیه ها را اضافه می کنیم. ده دقیقه ی آخر می توان گوجه فرنگی های نصف شده را به غذا اضافه کرد.

₪ برای فریز بامیه، به شکل تفت داده وطلایی شده،فریز می کنیم.

₪ بامیه ها شکاف نخورد  وگرنه خورشت حالت لیزی به خود می گیرد.

₪ به جای گوشت قرمز می توان از مرغ استفاده کرد که در این صورت میتوان چاشنیها را از اول اضافه کرد.

خورشت قیمه بامیه: قیمه که حاضر شد، بیست دقیقه ی آخر بامیه های تفت خورده را اضافه می کنیم. موقع سرو،سیب زمینی سرخ شده،روی خورشت می ریزیم.