ماهی: ₪ در ماهی ها تازگی آن ها و نرفتن به فریزر نقش زیادی دربهتر شدن طعمشان دارد .

 باله ها را به کمک قیچی آشپزخانه جدا می کنیم. برای پاک کردن ماهی قزل آلا، می توان بعد از باز کرن شکم ماهی،با فشار دو شصت که روبروی هم قرار داده و در طول ستون فقرات ماهی از بیرون حرکت می دهیم ،این ستون را شکسته و ازماهی جدا کرد، تا مثل سفره ماهی باز شود.

ماهی را در یخچال ،نیم ساعت درآبلیمو یا آب نارنج٬فلفل دلمه ای و پیاز خرد شده،پودر سیر، زنجبیل،نمک و فلفل می خوابانیم. بعد یکی از روش های پخت مثل سرخ کردن،شنسل کردن،کباب کردن،بخارپز کردن یا فر پز کردن را پیش می گیریم.

برای سرخ کردن ماهی قزل بعد از خواباندن در مواد در آرد می غلطانیم تا زود وا نرود. سپس طرف دوم را روی شعله تفت می دهیم. (می توان فلفل دلمه ای و پیاز هایی را که برای مزه دار کردن ماهی استفاده کرده بودیم،آبکش و در این مرحله گوشه ی ماهی تابه تفت دهیم و کنار غذا سرو کنیم.) به این ترتتیب ماهی بدون فلس و تقریبا بدون استخوان خواهد بود و میل کردن آن سر سفره،راحت تر خواهد شد.

هنگام سرخ کردن،شعله کم نباشد تا ماهی ها وا نروند.

استفاده از ماهی تابه های دوطرفه باعث می شود ار روغن کم تری بتوان استفاده کرد.

برای فر پز کردن چنین ماهی هایی نیز،به همین ترتیب عمل کرده،اول قسمت زیرین که گوشتیست آماده شده،بعد از فر خارج کرده و جلد ماهی که رو مانده بود را در آورده و دوباره در فر می گذاریم. (می توان فلفل دلمه ای و پیاز هایی را که برای مزه دار کردن ماهی استفاده کرده بودیم،آبکش و در این مرحله گوشه ی ماهی تابه تفت دهیم و کنار غذا سرو کنیم.)

برای فر پز کردن ماهی: ظرف را خوب چرب٬ماهی ها را (قبلا به روش بالامزه دار شده اند.)چیده ٬در فر 180 درجه ی سانتیگراد می گذاریم.

شنیسل : برای ماهی های فیله و کلا ماهی هایی که بدون فلس به دستمان می رسد روش خوبیست(چون فلس نمی گذارد تخم مرغ به خورد ماهی برود و مواد لیز می خورند.) ماهی های مزه دار شده به روش بالا را اگر بزرگ بودند با تخم مرغ برس و اگر کوچک در تخم مرغ می غلطانیم. سپس با آرد سوخاری پوشش داده یا می غلطانیم و بعد در روغنی که کمی زردچوبه دارد سرخ می کنیم.

برای کباب کردن: ماهی ها را بعد یک  ساعت در مواد خواباندن  آبکش می گذاریم تا آب اضافیشان خارج شود و بعد در توری کباب،آماده می کنیم. در ماهی هایی مثل قزل اول طرف فلس دار را مقداری روی آتش گرفته تا فلس کنده شود سپس کباب کردن را ادامه می دهیم.

₪ فسنجان بدون گوشت(می توان در فریز داشت) را می توان به عنوان سس با غذاهای دریایی سروکرد. همچنین چون غذای خشکی محسوب می شود،روغنی که درماهی تابه مانده (البته نه روش شنسل)بعد از صاف شدن و اضافه کردن کمی کره به آن نیز همراه خوبی بری غذا می شود.

برای ته دیگ کردن ، ماهی (بدون استخوان) را یک ساعت در یخچال داخل پیاز خرد شده+ فلفل دلمه ای خرد شده + نمک+فلفل + زنجبیل + آبلیمو ( آب نارنج) خوابانده بعد طوری که پوست آن در زیر بیفتد، بعد ازاینکه ته قابلمه ی تفلون روغن ریختیم ، ماهی ها را چیده و برنج آبکش شده ی ساده یا سبزی دار را اضافه و مثل همیشه دم می گذاریم .البته توجه شود مثلاً در پلوپزجه را کمی کمتر از همیشه بگریم تا نسوزد. این ساده ترین روش طبخ ماهیست.

میگو:پوست میگو را کنده و از پشت میگو شکاف زده و رگ نخ مانند آن را در می آوریم. می توان مثل ماهی در مواد خواباند و بعد شنسل کرد.

₪ چون طبیت ماهی سرد است پیشنهاد می شود ترشی ،ماست یا کلا چاشنی هایی با طبیعت سرد کنار آن سرو نشود.

₪ اگر مثل ماهی سفید تعداد تیغ ها زیاد و مرتب باید با دست کار شود،بهتر است به جای دستما ل کاغذی که در این مواقع به دست می چسبد از دستمال پارچه ای های تمیز و مرطوب شده استفاده  کرد.

آشپز، آشپز