آش ماست در دو نوع:

نوع اول: اندازه ها حدودیست:یک کیلو سبزی آش(8نفر)( تره.جعفری.اسفناج یا سبزی محلی) 3 پیمانه برنج آشی ٬ نخود و لوبیا 1 لیوان/ نخود و لوبیا را از شب قبل خیس می کنیم. برنج را هم جدا شسته و خیس می کنیم.  پیاز را در قابلمه +زردچوبه+روغن تفت می دهیم(مقداری را برای روی کار در نوع دوم بر می داریم) حبوبات آبکش شده را اضافه + آب + یکی،دو تا فلفل سبز +آب قلم (آب گوشت) + برنج با ابش + سبزی ،بعد از پخت نمک را اضافه می کنیم. روغن (کره)،فلفل و زدچوبه را نزدیک برداشتن میزان می کنیم.ماست چکیده یا غلیظ ، موقع صرف روی آن ریخته ومیل می شود.

می توان سیر تازه ی پودر شده را کنار غذا و نعناع داغ  و ماست چکیده یا غلیظ را روی کار داشت. البته بعد از اینکه گرمای روی ظرف گرفته شد ماست را اضافه می کنیم تا آب نیندازد.

₪ بعد از داغ شدن روغن که کمی هم زردچوبه دارد ٬شعله را خاموش٬نعناع خشک را می ریزیم تا تیره رنگ و تلخ نشود.

₪ اگر آب قلم موجود نبود از قرص عصاره ی آن استفاده شود که در این صورت به نمک آن توجه شود.

نوع دوم: (تصویر)  مانند نوع اول  ولی بلغوروکمی عدس هم اضافه دارد که همراه با حبوبات و مواد دیگر در قابلمه می ریزیم تا بپزند . برای روی کار: رب را کمی تفت و پیاز هایی که نگه داشته بودیم  را اضافه می کنیم وهمراه ماست روی آش می دهیم.