شیر برنج: یک لیتر شیر٬ یک پیمانه برنج خوش عطر ایرانی می برد ٬که حدود سه بشقاب سوپ خوری می شود. برنج را از شب قبل شسته وخیسانده ٬ می گذاریم با آب خودش خوب جوشیده و لعاب بیندازد.ظرف باید بزرگ باشد تا سر نرود. وقتی بیشتر آبش را کشید +نوک قاشق نمک (مزه دار کند ولی اصلاًمزه ی نمک حس نشود.) +شیر+ عرق هل (خود هل سائیده رنگ شیربرنج را کدر می کند.) + زنجبیل .شعله را کم ،شعله پخش کن گذاشته و مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد و رنگ شیربرنج تیره نشود . اواخر کار گلاب را کم کم اضافه و هم می زنیم تا گلوله گلوله نشود. بعد از این که دمای روی شیربرنج در ظرف سرو از بین رفت می توان با دارچین،هل سبز سائیده،خلال  یا پور پسته تزئین کرد.  معمولا˝با شیره ی  انگور (شیره ی خرما یا شیره ی توت) صرف می شود. البته برخی با مربایی مثل مربای گل میل می کنند. اگر خواستیم شیره ی انگور روی شیر برنج بدهیم موقع سرو این کار را بکنیم وگرنه آب می اندازد. وقتی کاملاً سرد شد، در یخچال رویش در پوش گذاشته یا نایلون می کشیم تا رویه اش خشک نشود.

₪ می توان موقع سرو با کارد ،دور کار را آزاد و برگرداند.