آش میوه: لوبیا قرمز، نخود،گندم از هر کدام یک واحد، عدس 2 واحد،برنج نیم واحد   / نخود و لوبیا قرمز را با هم و برنج و گندم را (بعد شستن) با هم از شب قبل خیس می کنیم.   کمی پیاز داغ آماده و حبوبات را بعد از آبکش + عدس و گندم و برنج را با آبش می گذاریم تا بپزند. نیم ساعت آخر یک قاشق رب گوجه فرنگی، آلو بخارا،برگه زردآلو،قیسی که  خرد کرده ایم (بعد خرد کردن،همه را یک ربع خیس و ریگ شور می کنیم)+ آلبالو خشک + نمک ، زردچوبه و فلفل + روغن . 20 دقیقه ی آخر(یعنی ده دقیقه بعد از میوه ها) مقداری رشته ی آشی اضافه می کنیم. توجه که رشته ها باد می کند و آب آش را به خود می گیرد ،پس زیاد هم نمی ریزیم.در این آش از آب قلم استفاده یا قلقلی های گوشت را که تفت خورده اند، اواخر پخت به آش اضافه می کنیم.

 ₪ من برای اینکه بچه ها راحت تر میل کنند و هسته ها مزاحم نباشند آلبالو خشک را حذف و به جای آن لواشک بهداشتی آلبالو را با قیچی آشپزخانه خرد، آب جوش رویش ریخته در ظرف را گذاشته ، تا یکی دو ساعت بماند وبعد با چنگال حل می کنم ، با میوه ها به آش اضافه می کنم.

₪ این آش ترش مزه است اما نباید ترشیش آن قدر باشد که خوردنش را سخت کند.