آش گوجه فرنگی: : نخود را از شب قبل خیس می کنیم. برنج را هم جدا شسته و خیس می کنیم.  پیاز را در قابلمه +زردچوبه+روغن تفت می دهیم(مقداری را برای روی کار بر می داریم) نخود آبکش شده را اضافه + آب + فلفل سبز تازه یا خشک + برنج با ابش + سبزی آش  + دو ،سه قاشق نعناع خشک + پوره ی گوجه فرنگی (با رنده یا غذاساز پوره می کنیم.) + رب + پودرسیر ، بعد از پخت نمک و اگر لازم داشت فلفل را اضافه می کنیم. روغن و کمی کره هم می افزاییم. گوشت چرخ کرده را با نمک و یک پیاز رنده شده که آبش را با فشار قاشق گرفته ایم ،ورز داده و به شکل قلقلی آماده با کمی آب و روغن می گذاریم تفت بخورد. مقداری از گوشت ها وروغنش را به آش اضافه و بقیه را + پیاز داغ، موقع سرو روی ظرف می چینیم.

₪  می توان اگر فصل گوجه سبز بود اواخر کار چند عدد اضافه کرد.