شربت چند میوه (شربت لواشک) : میوه های مختلف مانند آلو، آلبالو ،گیلاس ، انار ،شلیل، هلو و از این دست راجوشانده (خیلی زیاد بجوشد  به تلخی می زند)با الک فلزی دسته دار از میوه ها برداشته، از آبکش فلزی رد می کنیم وتفاله ی آن را دور می ریزیم، مواد رد شده از آبکش را یک بار از صافی رد می کنیم، برای شربت، مایع دو بار صاف شده را با آب قابلمه که از صافی رد کرده و در قابلمه ی دیگری می ریزیم + شکر و قند کرده تا بجوشد ،به غلظت مناسب برسد.کف روی شربت را که موقع جوشیدن تولید می شود راجمع می کنیم تا شربت زلال تر شود.  مزه ی این شربت مانند شربت آلبا لو ترش و شیرین (ملس) است.  / پوره ی باقی مانده روی صافی را می توان + کمی نمک و شکر،در یخچال گذاشت و مانند ترشک میل کرد.

وقتی میوه ها رو به جمع شدن و خرابیست می توان این شربت را تهیه دید. ₪استفاده از میوه های قرمز مثل آلوی قرمز ، رنگ شربت را خوش رنگ تر می کند.