چغرتمه یا کوکوی مرغ (انواع کوکوی مرغ): مرغ ها را با برگ بو و پیاز پخته، تا یکی ،دو قاشق آب بماند. در غذاساز تخم مرغ ها را پنج دقیقه می زنیم تا خوب حجیم شود (یا دستی)، بعد تخم مرغ ها را خالی و مرغ های خنک شده را می ریزیم تا ریش ریش کند(یا دستی). مرغ های خردشده + آب مرغ + تخم مرغ + پیاز داغ + دارچین +زعفران+زردچوبه +نمک و فلفل ، بعد در ماهی تابه (ترجیحاً ماهی تابه ی دو طرفه) سرخ می کنیم یا ته ماهی تابه روغن ریخته، در فر 200 درجه ی قبلاً گرم شده می گذاریم وقتی یک طرش آماده شد، گریل را برای قسمت رویی آن استفاده می کنیم، می توان وسط گریل ظرف را خارج، روی کار خلال بادام و پسته و  گردو چید و در آخر کار با زرشک رویش را ترئین کرد. (زرشک زود می سوزد.) سس کچاپ را هم می توان روی غذا یا دور ظرف به کار گرفت. چیزی که در این غذا مهم است برطرف کردن بوی زهم مرغ و تخم مرغ است.

₪ به ازای دو ران بزرگ مرغ،چهار تخم مرغ می زنیم (تصویر)

₪ به این ترکیب می توان مواد گیاهی هم اضافه کرد و دارچین را حذف کرد، مقدار مرغ را نصف و به جای نصف مرغ دیگر، از سیب زمینی پخته و میکس شده  +آردسوخاری ، ذرت پخته و میکس شده (از نوع سوئیت کُرن که زود می پزد و برای ذرت مکزیکی هم کاربرد دارد.) ،جعفری ، لپه ی پخته و میکس شده + آرد سوخاری ، نخود فرنگی پخته و میکس شده  و... استفاده کرد که در این صورت نام غذا به کوکوی مرغ و سیب زمینی ، کوکوی مرغ و ذرت ، کوکوی مرغ و جعفری و ... تغییر می کند.(یا ترکیب چند تایی)