لبو:چغندر قرمز مناسب را انتخاب کرده  وقتی ناخن می کشیم زیر پوستش قرمز باشد نه صورتی . یکی دو ساعت می گذاریم تا خیس بخورد و بعد با کمک برس آشپزخانه خوب می شوییم. اگر لبو ها بزرگ بود قارچ می کنیم و می گذاریم با در بسته و شعله ی ملایم بپزند اگر آب لازم داشت از آب جوش استفاده می کنیم. بعد پخت اگر خواستیم شکر یا شیره اضافه می کنیم،بجوشد تا کم آب شود. اگر خواستیم در یخچال نگهداری کنیم آب روی لبو ها را بگیرد و موقع مصرف روی شعله می گذاریم تا غلیظ تر شود.    برای تهیه در فر  بعد شستن در فویل پیچیده در ظرفی چیده و یک لیوان آب به ظرف اضافه ، دو ساعت و نیم در فر 220 درجه ی س قرار می دهیم.

₪ قبل از اضافه کردن شکر می توان از آب لبو برای رنگی کردن برنج برداشت . مزه ی خاصی به برنج نمی دهد.

₪ چغندر سفید نیز به همین ترتیب تهیه می شود ولی خودش شیرین است و افزودنی شیرین نمی خواهد.