قلیه ماهی (با ماهی تن) :  گشنیز ،شنبلیله که یک پنجم گشنیز باشد(زیاد شود تلخ می شود.) سبزی را مثل قرمه سبزی ریز آماده وسرخ می کنیم. تمر هندی را با مقداری آب روی اجاق می گذاریم تا بجوشد،با چنگال چنگ می زنیم تا خوب باز شود بعد از صافی رد می کنیم و اگر لازم بود دوباره این کار را انجام می دهیم.  / پیاز داغ + چهار پنج حبه سیر که ریز خرد شده و فقط چند لحظه تفت بخورد (+پودر سیر) + شیره ی تمر هندی + سبزی سرخ شده + فلفل + زردچوبه (+ یک قاشق رب) را می گذاریم تا بپزد و کم آب شود،نمک و ترشی این غذا با تمر هندی تامین می شود. اگر لازم بود و خورشت زیادی ترش بود برای ملس کردن از شکر استفاده می کنیم .دو دقیقه ی آخر ماهی تن را که طبق دستور روی بسته جوشانده ایم بدون روغنش به خورشت اضافه می کنیم.

 

اگر خواستیم از ماهی (از نوع گوشتی و بی استخوان) استفاده کنیم نیم ساعت در پیاز و فلفل دلمه ای خرد شده +یکی دو قاشق آبلیمو + پودر سیر می خوابانیم ، بعد سرخ کرده  و مثل سیب زمینی در قیمه موقع سرو روی خورشت می گذاریم.

اگر خواستیم از گوشت ماکیان استفاده کنیم از اول گوشت ها را اضافه می کنیم.

تقریباً برای نیم کیلو گشنیز پاک نشده 250 گرم تمر هندی لازم است.