تصاویر بالا : کتلت سیب زمینی خام

کتلت نخود

کتلت لپه (تصاویر پایینی)

انواع کتلت : کتلت لپه ( حبوبات) ، سیب زمینی خام، مرغ خام یا پخته ،هویج،سبزی،نخود سبز ، باقالی، بادمجان ،سیب زمنی پخته ، ذرت، سوسیس

یک فرمول کلی برای دسته ی بزرگی از کتلتها اینکه سه قسم مواد اصلی دارد 1- گوشت چرخ کرده  که هرچقدر زیاد باشد لذیذتر شده و کتلت  بعد پخت جمع تر می شود  2- سیب زمینی خام رنده متوسط (با رنده های چهار طرفه)  که باعث چسبندگی و راحت تر در آمدن کتلتها می شود اما  اگر زیاد شود باعث بیات شدن کتلت می شود  3- ماده ای که نام کتلت ما را تشکیل می دهد  می تواند خام  یا پخته و میکس شده باشد خام مثل : بادمجان (رنده درشت) ، هویج رنده متوسط شده، ، مرغ خام میکس شده ، سبزی مثل جعفری ، سیب زمینی خام رنده شده (کتلت سیب زمینی) ، سوسیس رنده شده پخته و میکس شده (در غذا ساز یا یک دو سه یا چرخ گوشت  که غذاساز بهترین گزینه است چرا که خمیر نکرده و کمی دانه درشت تر می شود. )  مثل : مرغ پخته ،ذرت کنسروی یا پخته از نوع  ذرت شرین ،انواع حبوبات از جمله لپه ، نخود سبز ، باقالی ، سیب زمینی پخته

اول  سیب زمینی ، پیاز رنده شده  ، مواد خام  رنده  شده را در ظرف ریخته و با پشت قاشق  آبش را درآورده و بیرون می ریزیم این کار در کم کردن بوی زهم و همچنین انسجام کتلتها موثر است + گوشت چرخ کرده و دیگر مواد اصلی کتلت + تخم مرغ +  آرد سوخاری + نمک + فلفل سیاه و قرمز + زردچوبه + پودر کاری + پودسیر + سماق + (سبزی خشک معطر مثل شوید + کمی دارچین)  وقتی روغن داغ شد ، با شعله ی متوسط سرخ می کنیم تا برشته شود. با نان + گوجه فرنگی خام + خیارشور+ پیاز خام خرد شده  + سبزی خوردن و ... صرف می شود. 

☼ وقتی روغن داغ شد مواد را اضافه می کنیم تا کوکو یا کتلت نچسبد. بهتر است به غیر از زردچوبه ای که به مایه زده ایم کمی هم به روغن بزنیم تا کوکو یا کتلت خوش رنگ تر شود.

☼ کوکو یا کتلت باید با شعله متوسط  حاضر شود . اگر شعله کم باشد روغن را به خود گرفته و وا می رود واگر شعله زیاد باشد مغز پخت نمی شود.

☼کوکو یا کتلت نباید تخم مرغ زیاد داشته باشد و سخت از دست جدا شود و آنقدرهم آرد نریخت که تردیش را از دست بدهد و سفت شود

☼ کتلت سیب زمینی  خام اگر با کته صرف شود گوجه فرنگی را کنارش تفت  می دهیم.

☼ برای فریز حبوبات میکس شده در نایلون فریزر خوب پهن می کنیم تا قطور نباشد و یخ زداییش راحت ترشود.

☼ در دستور کتلت سیب زمینی وجود دارد ولی در شامی سیب زمینی استفاده نمی شود.