تصاویر شامی کباب در بالا و  شامی سبزی (تره و جعفری) در ادامه

 

شامی لپه و جعفری

 

انواع شامی (لپه ، سبزی ، مرغ ،شامی کباب و ...) :  نصف گوشت چرخ کرده و نصف  موادی که شامی به آن اسم خوانده می شود مثلاً لپه ی پخته و میکس شده یا مرغ خام و میکس شده یا نخود فرنگی میکس شده و ... + تخم مرغ + پیاز رنده شده که آبش را دور ریخته ایم + یکی دو قاشق آرد نخودچی (زیاد شود سفت می شود و اگر نزنیم انسجام  گرفتن شامی مشکل می شود.) + نمک + فلفل + پودر کاری + زردچوبه + پودر سیر مواد را مخلوط ، وقتی روغن داغ شد ، روی شعله ی متوسط شامی ها را حاضر ی کنیم.

در شامی کباب نصف بقیه هم گوشت چرخ کرده است ولی می توان از مغزی در وسط شامی استفاده کرد مثل : زرشک،پیاز داغ و گردوی نیم کوب که با یک قاشق رب تفت خورده اند. (بهتر است در آرد نخودچی غلطانده شود تا داخلش لطیف باشد)

☼ در دستور کتلت، سیب زمینی وجود دارد ولی در شامی سیب زمینی استفاده نمی شود  ،کمتر مزه ی بیات می گیرد و سرد هم قابل صرف است، می توان گفت در شامی گوشت بیشتر از کتلت استفاده می شود.