انواع املت ساده ( خاگینه) : بادمجان، کدو، سیب زمینی،سوسیس، قارچ،املت مرغ و پیاز، تن ماهی،ذرت و مرغ،نخودسبزو شوید ، گوجه فرنگی و... جدا یا به صورت ترکیبی مثلا سیب زمینی و مرغ را با هم به صورت مخلوط درست کرد.

بعضی از مواد اولیه به این شکل آماده می شود:

بادمجان،کدو،سوسیس ،سیب زمینی،قارچ راحلقه حلقه یا مثل حبه قند خرد کرده در روغن وکمی پودرسیر+نمک و فلفل هر دو طرف را تفت می دهیم./  مرغ را با نمک،فلفل،یک قاشق آبلیمو،برگ بو و پیاز پخته اواسط پخت برگ بو و پیاز را خارج و کمی زعفران اضافه می کنیم و می گذاریم آبش را کامل بکشد. مرغ ها را ریش ریش می کنیم با کمی پیاز داغ که در تابه آماده کرده ایم مخلوط می کنیم.  / کنسرو تن ماهی را طبق ستر جوشانده،آبکش و بعد کمی تفت می دهیم. / نخود سبز را با کمی نمک پخته یا از کنسروی آن استفاده کرده و  آبکش می کنیم. ذرت شیرین را (به صورت کنسروی یا می پزیم) و بعد از آبکش به کار می بریم. هر دو را کمی در ماهی تابه تفت می دهیم.

برای شکل ساده و رسمی املت: تخم مرغ ها را یا بعد از مخلوط کردن با هم  + نمک وفلفل (+ زردچوبه در روغن ظرف)به مواد روی شعله اضافه می کنیم تا ببندد (راحت ترین شکل) بعد در ظرف مورد نظر برمی گردانیم تا طرف تفت داده شده دیده شود.

اضافه کردن کمی کره به جای روغن ،باعث خوش طعم شدن املت می شود.

املت مخلوط در ادامه

 

 

املت پیازچه(سبزی مورد نظر) : پیاز چه را تفت پسیار سبکی می دهیم بعد تخ مرغ که با نمک به زده ایم اضافه تا ببندد و قسمتی از تفت پیازچه هم با تخم مرغ ادامه پیدا می کند. در ظرف مورد نظر برمی گردانیم تا طرف تفت خورده به چشم آید. در مورد اکثر املت ها این پروسه انجام می گیرد.

املت تره

 

املت پیازچه (سبزی مورد نظر) و گردو : پیازچه که آبش را موقع تفت از دست داد، گردوی کوبیده + تخم مرغهای زده شده + نمک را اضافه می کنیم.


 

 

املت پیاز ( برای عدس پلو مکمل ساده ایست)

 

املت گردو : گردوها را در نایلون فریزر کوبیده و با تخم مرغ و نمک هم زمان در تابه می ریزیم.

 

 

املت قارچ

 

املت سیب زمینی: خام یا پخته ی خرد شده (سیب زمینی پخته با پوست،یک هفته در پخچال می ماند)اگر خام بود  تفت می دهیم ومثل بقیه ی املت ها حاضر می شود.

 

املت سیب زمینی و گوجه فرنگی : پیاز را با زردچوبه تفت داده و بر می داریم. (اگر پوره ی گوجه فرنگی در دسترس نبود ، در این مرحله رب را کمی تفت داده ولی طعم خود گوجه بهتر می شود.) پوره ی گوجه فرنگی+ سیب زمینی های نگینی را + نمک + فلفل (+ پودر سیر) +کمی آب اضافه کرده و درش را می گذاریم تا به روغن بیفتد. (آب زیاد نباشد چون سیب زمینی ها وا می رود اگر باز لازم بود آب اضافه می کنیم.) اگر به صورت خوراک خواستیم به همین شکل مصرف و اگر به شکل املت خواستیم تخم مرغ اضافه می کنیم.روی کار می توان کنجد برشته پاشید.

 

املت گوجه فرنگی:گوجه فرنگی ها را ریز خرد٬( می توان رنده کرد یا در غذاساز انداخت)در قابلمه روی اجاق گذاشته +روغن + نمک+فلفل(+پودر سیر) تا بجوشد و آبش کشیده شود و در آخرتخم مرغ را اضافه می کنیم.

املت سوسیس : سوسیس ها را خرد و تفت داده و تخم مرغ ها را + نمک زده و روی سوسیس ها می ریزیم تا ببندد.

املت کدو و بادمجان : کدو و بادمجان را نگین یا حلقه حلقه خرد و بعد تفت دو طرف ، تخم مرغ ها ی هم زده با نمک را اضافه می کنیم تا ببندد

املت مرغ و پیاز: مرغ را ریش ریش(می تواند از وعده ی غذایی قبلی مانده باشد) پیاز که طلایی شد،مرغ ها (+ گردوی کوبیده) را پهن و تخم مرغ ها ی هم زده با نمک  و فلفل را اضافه می کنیم تا ببندد.

املت پنیر: پنیر فتا را در ماهی تابه چیده ، رویش شوید خشک پاشیده ،تخم مرغ ها ی هم زده   را اضافه می کنیم تا ببندد.( به پنیر نمک توجه)

املت نخود سبز: نخودسبز را با زردچوبه ی فراوان  با روغن و کره تفت داده + شوید خشک + پودر سیر، کمی هم تفت داده + آب تا بپزد وقتی آبش را کشید تخم مرغها را داخلش می شکنیم و هم می زنیم  ( باقالی قاتق با پاچه باقالا به همین ترتیب تهیه می شود)

املت تن ماهی: تن ماهی را آبکش ،خرد و ته ماهی تابه ی تفلون پهن و صاف کرده ، تخم مرغ های هم زده + کمی نمک را اضافه می کنیم تا ببندد.

خاگینه ی خاویار:تخمها را شسته و پوست روی آنرا کنده + نمک+فلفل+زردچوبه+تخم مرغ + شوید خشک ٬روغن که داغ شد مایه را نازک ریخته طرف اول آماده شد به طرف دیگر بر می گردانیم.