آش هلیم (حلیم) : گوشت گوسفند با استخوان را+یک پیاز درسته + دنبه می پزیم.بعد آبش را صاف کرده و گوشت ها را خوب ریش ریش می کنیم. از طرفی گندم پرک شده که برای هر نفر 100 گرم در نظر گرفته ایم را نیز در قابلمه ای جادار٬ با در باز و شعله پخش کن می پزیم تا کاملا˝شفته شود، این کار یک و نیم تا دو ساعت زمان لازم دارد. بعد داغ داغ از آبکش سیمی خوب رد کرده٬ تفاله ها را دور می ریزیم. حالا گوشتها، آب گوشت وکمی نمک +کره یا روغن اگر لازم داشت را به بقیه ی مواد اضافه می کنیم. ترجیحاً در قابلمه ی نچسب می ریزیم، شعله پخش کن هم روی شعله می گذاریم و مرتب با قاشق چوبی هم تا به غلظت مناسب برسد.( لازم بود از همزن دستی استفاده تا خوب بازشود.) با شکرو دارچین (+کمی زنجبیل در صورت تمایل) و نان سرو می کنیم/

₪ می توان به جای آب٬گندمهای پرک شده را با شیر جوشاند.

₪ بلغور گندم که از شب قبل خیسانده شده می تواند جایگزین گندم پرک شود ولی زمان برتر است.