خوشاب انجیر:  انجیرهای خشک (دم گرفته)  را بیست دقیقه در آب، خیس کرده و بعد از ریگ شوری،  رویش شکر پاشیده و چهار ، پنج برابر حجم انجیرها، آب می ریزیم ،حداقل 12 ساعت در یخچال بماند، در این مدت انجیرها مقداری از آب را جذب و پف می کنند ، آب شیرین نیز معطر به انجیر شده است.

شیر انجیر :  انجیرهایی که در قست خوشاب آماده شده را در مخلوط کن ریخته  ( اگر شکر خوشاب کافی نبود کمی شکر هم اضافه) و تا جایی که شیر روی انجیر ها را بگیرد ، اضافه کرده و میکس می کنیم. این  محصول غلیظ است وممکن است تکه های انجیر داشته باشد، با قاشق سرو شود . همین طور می توان یکی ، دو اسکوب بستنی وانیلی ته لیوان ریخت و بعد میکس شیر انجیر را اضافه کرد.