نکات کلی درباره ی کوکو، کتلت ،شامی ،خاگینه (املت) و کوفته

☼این پنج خانواده،شباهت های زیادی به هم دارند.  کوکوها مایه ی پر ملات تری دارند و معمولا با کمک آرد سعی می کنیم جمع شوند و وا نروند. مایه ی خاگینه ها  از نظر غلظت مانند ماست است. خاگینه،فارسی املت است وتخم مرغ آن زیاد تر از کوکوست و مایه را شل می کند،پس سبک تر از کوکوست. کتلت ها هم مانند کوکو پر ملات هستند و معمولا کوچک تر از کف دست انداخته می شوند. کوفته ها به صورت گرد حاضر می شوند و چون معمولا سس دارند،کم تر نگران خام ماندن مرکز آن هستیم و پر حجم تر و گوشت دار تر از کتلت آماده می شود. مثلا اگر شامی لپه را نصف لپه ، نصف گوشت استفاده می کنیم . در کوفته ی آن ،گوشت  دو برابر یا بیشتر از لپه است تا وانرود.

☼ وقتی روغن داغ شد مواد را اضافه می کنیم تا کوکو یا کتلت نچسبد. بهتر است به غیر از زردچوبه ای که به مایه زده ایم کمی هم به روغن بزنیم تا روی کوکو خوش رنگ تر شود.

☼ کوکو یا کتلت باید با شعله متوسط  حاضر شود . اگر شعله کم باشد روغن را به خود گرفته و وا می رود واگر شعله زیاد باشد مغز پخت نمی شود.

☼کوکو یا کتلت نباید تخم مرغ زیاد داشته باشد و سخت از دست جدا شود و آنقدرهم آرد نریخت که تردیش را از دست بدهد و سفت شود.

☼ بهتر است ٬ فقط برای طرف دوم کوکو از گریل با شعله ی کم استفاده کنیم و روی شعله ی گاز طرف اول را آماده کنیم تا کوکو خشک نشود. البته خیلی بهتر است ،برای کوکوها از ماهی تابه ی رژیمی که دو طرفه است استفاده کرد 1- مطمئن هستیم که کوکو موقع برگشتن نمی شکند 2- نصف روغن مصرف می شود و کوکو سنگین نمی شود.  برای برگرداندن از این ماهی تابه ها  چند دقیقه تابه را از روی شعله بر می داریم کامل بسته بعد تابه را روی سینک گرفته و به طرف خودمان شیب می دهیم تا روغن از سرش بیرون نزند. با دستمال سر تابه راتمیز تا روغنی نماند.روی شعله می گذاریم تا طرف دیگر نیز برشته شود.

برای خرد کردن گردو(داخل بعضی کوکوها) دو روش را پیشنهاد می کنم یا در یک،دو،سه بریزید و قبل از این که پودر شود گردوها را خارج کنید یا در نایلکس ضخیم ریخته و با گوشت کوب حسابی بکوبید.

  ☼ برای دوری: گوجه فرنگی، فلفل سبز و دلمه ای،سیب زمینی سرخ شده یا چیپس خلالی،خیارشور،پیاز،سبزی خوردن یا کاهو و کلم،سس کچاپ

☼ بهتر است ٬ فقط برای طرف دوم کوکو از گریل با شعله ی کم استفاده کنیم و روی شعله ی گاز طرف اول را آماده کنیم تا کوکو خشک نشود.

 ☼ برای پختن سیب زمینی اگر عجله داشتیم: : سیب زمینیها را پوست کنده،4 قارچ پخته،آبکش و دوباره به قابلمه برگردانده و گرم گرم می کوبیم.

انواع شکل کوکو: به غیر از شکل معمول و یا شامی شامی انداختن 

 استفاده ازقالب : قالب های متوسط را در روغن ماهی تابه انداخته تا داغ شود،بعد از مایه پر می کنیم.

استفاده ی بعضی کوکوها در ساندویج پز:شکل مثلثی

به صورت دو رنگ: مثل کوکوی سبزی و سیب زمینی که دو طبقه انداخته می شود. در تابه ی گرد انداخته و مثل پیتزا برش می زنیم ولی در ظرف گرد، یک در میان، زرد و سبز می چینیم.

مجلسی: مثلا کوکوی سیب زمینی را در ظرف چرب شده ،خوابانده با چنگال رویش را طرح داده ٬ روی اجاق می گذاریم . برای روی کار از گریل با شعله ی کم استفاده می کنیم و چند دقیقه ی آخر ٬ خلال بادام وپسته٬زرشک وفال گردو را مجزا و با طرح روی کار می چینیم.