شیرین پلو: خلال بادام ، خلال پسته وخلال نارنج یا پرتقال تلخی گرفته شده را در روغن تفت+گلاب وشکر ،حدود 10 دقیقه می گذاریم با آبی که خودش می اندازد بجوشد. با چلو یی که مقداری کم نمک تر از معمول باشد حدود دوسوم نمک معمول ومرغ  یا گوشت بی استخوان سرو می شود.کوکو قندی (در قسمت دسرها)  برای کنار غذا تهیه می شود و مقداری از پلو زعفرانی شود. ( در روش دیگر خلال ها مثل قیمه نثار و بدون شکر تهیه ولی موقع دم گذاشتن برنج، برای پنج،شش پیمانه برنج، یک لیوان شکر را با یک لیوان آب روی شعله گذاشته تا شکر حل شود  /  وقتی آب  روغن، روی برنج می دهیم و دم می گذاریم از این آب شیرین استفاده می کنیم.)

₪برای پختن گوشت: پیاز ( بعد پخت گوشت دور می ریزیم) +گوشت قرمز و یا مرغ + آب + زعفران + کره ،بعد از پختن گوشت قرمز،کمی نمک  اضافه، وقتی آبش به حداقل رسید، گلاب اضافه وخاموش می کنیم. 

₪خلال پرتقال یا نارنج: چند بار جوشانده و آبکش می کنیم تا تلخیش گرفته شود،می توان بعد تلخی گرفتن در فریزر به صورتیکه ضخیم نباشد و قابل شکستن و جدا کردن باشد نگهداری کرد.

₪اگر به برنج شکر اضافه کردیم باید مراقب باشیم به خاطر این شیرینی ته دیگ نسوزد،ته دیگ سیب زمینی بهتر است.